Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Elimförsamlingen i Gammelstad, Luleå
Tjänstegrad: 50-100%

Titel: Pastor
Område/ort: Gammelstad, Luleå

Elimkyrkan i Gammelstad, Luleå söker pastor 50-100%

Luleå är en stad på ca. 80 000 invånare och Gammelstad är en tätort, ca: 1 mil utanför Luleå centrum, på ca. 5000 invånare. Gammelstad ligger mellan Luleå och Boden och är känd för sin kyrkby som ingår i UNESCO:s världsarvslista som har många tusen besökare varje år.

Regionen nämns idag som en tillväxtregion då både Luleå och Boden ses som centrala punkter för den gröna industriella omställning som sker kommande år. Gammelstad är även beläget i närheten av Storheden som är ett område med både handel (mat, kläder, heminredning) samt industrier.

Elimförsamlingen har ca.100 medlemmar varav 50–60 aktiva. Vi har ett aktivt missionsarbete och driver en egen second hand-butik med tillhörande hjälpinsamling till olika projekt. Våra samlingar består av gudstjänster, söndagsskola, bönegrupper, barnkör, seniorkör, stickgrupp samt dagledigsamlingar. Kyrkan används även av olika körer som övningslokal samt olika föreningar i samhället som hyr in sig för att hålla sina samlingar.

Vi söker dig som:

  • Känner Guds kallelse och vill leda församlingen i Gammelstad, Luleå
  • har en teologisk eller motsvarande utbildning
  • kan stödja församlingens utvecklig och tillsammans med oss skapa och förvalta både nya samt
  • tidigare kontakter i vårt samhälle.
  • längtar efter att möta människor och leda dem i tro
  • tillsammans med församlingsledningen vill planera och leda församlingens arbete

Vår riktning och längtan de senaste åren är att vara en god miljö för barnfamiljer, och nya människor som kommer till vår gemenskap.

Om dig

Vi tror att du är en person som gärna tar kontakt med nya människor, vill leda församlingen och kan dela en gemenskap med alla åldrar.

Ansök till tjänsten via e-post!

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.