Fotbollsskolan som förändrar liv i Cascavel, Brasilien

Pojkar spelar fotboll i en inomhushall.

Brasilien är ett land med stora sociala kontraster och skillnaderna mellan rik och fattig är bland de största i världen. I nästan varje stad finns slum- eller slumliknande områden där de allra fattigaste och mest utsatta bor. Staden Cascavel, som ligger i delstaten Paraná i södra Brasilien, är inget undantag. Här stödjer Barnhjälpen en fotbollsskola för barn i stadens fattigaste delar. Projektet kallas ABREVI och tar emot 60 barn i åldrarna 7 till 16 år.

Den första lördagen i varje månad spelar de fotboll i sitt grannområde och alla barn i området är välkomna att vara med. Målet är att barnen ska få träna och ha en meningsfull fritid och att undervisas om lärjungaskap och relationer. I fotbollsskolan bedöms barnen utifrån närvaro, punktlighet, teknik och kunskap om reglerna i fotboll. Barnen är mycket glada och överlåtna!

En viktig faktor i hur barnen mår och utvecklas är förstås hemmiljön och därför arbetar projektet också mycket med att stödja hela familjen, inte minst föräldrarna. Förutom fotbollsträningen får barnen och deras föräldrar hjälp i form av olika utbildningstillfällen med relevanta teman.

Framtidsdrömmar

Vi har många drömmar för vårt fotbollsprojekt. Vi vill se projektet växa och kunna nå fler barn genom sporten. Vi drömmer om att ha sponsorer som tror på vårt arbete och som kan stötta oss ekonomiskt så att projektet kan utvecklas än mer. Med mer och fler resurser skulle vi kunna investera i bättre utrustning och kvalificerade tränare. Vi vill ge barnen alla möjligheter att bli duktiga fotbollsspelare och vill vi lära dem värden som samarbete, respekt, och disciplin. Med överlåtelse och stöttning kan våra drömmar gå i uppfyllelse och liv blir förvandlade genom fotbollen. Tillsammans kan vi göra skillnad och bygga en ljus framtid för dessa barn som är fyllda av talang och drömmar.

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Andréa Holmgren
Arbetar med stöd och rådgivning i CIBI:s sociala arbete och mission


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.